Nyår 2014 ---> 2015

För första gången någonsin har nyårsafton spenderats utanför Tornedalens gränser och betydligt närmare Norge än Finland (Nämligen 20 meter till norska gränsen från huset vi bodde i). Dagarna kring nyår spenderades i Gränsbo med ett underbart gäng människor utan mobiltäckning. Vi anlände dagen innan nyårsafton, kom till rätta i huset, åkte och handlade, bastade, spelade spel och hade det trevligt i största allmänhet.
 
Nyårsafton startade på skoter och längdskidor för att ta oss till en tjärn där vi skulle pimpla och senare grilla korv och dricka "rumstempererad" oboy.
 
 
Vid hemkomst med mjölken intakt, följde bastubadande och snöbad innan det var dags att förbereda nyårssupén. Vi delade upp oss i olika team, jag, Amanda och Hans-Erik fixade efterrätt: Vitchokladmousse, hallonsås och daimkross. Inga skador på vårt lag men vid huvudrättens skapande blev det blodvite bland potatisarna. Efter att vi fått i oss trerättersmiddag med stora portioner var vi väldigt mätta men ändå redo för hemgjort-på-spåret-quiz och musikquiz innan det nya året nalkades! Skål i champagne, nyårskyss och funderingar över året ackompanjerades av nyårsraketer i fjärran. Sedan slog grannen till med lite nyårsraketer på närmare avstånd. Kvällen fortsatte med trevligt samkväm innan det beryktade dansgolvet öppnades.
 
 
 
TJOHO 2015! VAD GÖR VI? NU KÖR VI! ;)
 
Dagen efter inleddes med promenad till grannlandet innan en tapper skara tog sig bort till Tandådalen för lite utförsåkning (och längdskidor för vissa). Det var lite dimmigt men i övrigt fina backar. Jag konstaterade att det här med sittlift är rätt trevligt, vila fötter och kunna sitta och prata med alla innan vi swichade neråt igen. Åter tillbaka i Gränsbo stod middagen på bordet och vi kunde ha ytterligare en trevlig kväll innan det var dags att åka till Värmland.
Vardagsprat | | Kommentera |
Upp